Πρωτοποριακό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στην Τήνο για 2η συνεχή χρονιά, με δωρεάν συμμετοχή

Πρωτοποριακό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στην Τήνο για 2η συνεχή χρονιά, με δωρεάν συμμετοχή

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Τήνο μια συλλογική έκθεση τέχνης που ενώνει φορείς του νησιού με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Στόχος του πρωτοποριακού Φεστιβάλ Kinono Tinos Art Gathering είναι να ζωντανέψει την αλληλεπίδραση τόσο των καλλιτεχνών μεταξύ τους, όσο και με το φυσικό περιβάλλον του νησιού, αλλά και τους συμμετέχοντες.

Το νησί εκτός από αγαπημένος τουριστικός προορισμός, μέσα από το Φεστιβάλ Kinono Tinos Art Gathering γίνεται έτσι και καλλιτεχνικό κέντρο συνάντησης που αναμένεται να φιλοξενήσει μια σειρά από εικαστικές εκθέσεις, ομιλίες, διαδραστικές ξεναγήσεις, μουσικές και ερευνητικές παραστάσεις.

Οι διοργανωτές ενεργοποιούν συνεργασίες μεταξύ καλλιτεχνών, ερευνητών, ιδρυμάτων και κατοίκων, αξιοποιώντας ιστορικούς χώρους, αλλά και τα μοναδικά φυσικά τοπία της Τήνου, για την υλοποίηση πειραματικών καλλιτεχνικών δράσεων και αλληλεπιδράσεων μεταξύ των τεχνών και των μέσων δημιουργικής έκφρασης.

Μέσα από αυτές τις δράσεις, που φέρνουν διαφορετικές τέχνες και διαφορετικούς εκπροσώπους σε έναν διάλογο και μια αλληλεπίδραση μεταξύ τους, στόχος είναι η ανάδειξη της διαφορετικότητας και η προώθηση της καλλιέργειας των ανθρωπίνων σχέσεων.

Οι δράσεις φιλοξενίας εντός και εκτός των εργαστηρίων, θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.