Ταξίδι στην Τήνο – Περιοδικό ELLE

Ταξίδι στην Τήνο – Περιοδικό ELLE

Η Γαλλίδα ηθοποιός Lolita Chammah επισκέφθηκε την Τήνο, μαγεύτηκε από τις ομορφιές του νησιού και μιλά για αυτό στο γνωστό περιοδικό Elle:

«Ανακάλυψα την Τήνο, ένα ακόμα άγριο ​​και όμορφο παρθένο νησί στις βόρειες Κυκλάδες, όπου συναντιούνται η γη, η θάλασσα και ο ουρανός. Όλα είναι σιωπή, ομορφιά και γλυκύτητα της ζωής. Οι παραλίες της έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία, ακόμα και όταν τις μαστιγώνει ο άνεμος. Το κολύμπι είναι απολαυστικό.

Υπάρχουν δύο χωριά, η Καρδιανή και ο Πάνορμος, που είναι ιδιαίτερα γοητευτικά, τόσο ποιητικά και ήσυχα, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική (λευκά σπίτια με  μπλε παραθυρόφυλλα). Η παραλία και το λιμάνι του Πανόρμου είναι πραγματικά μαγικά. Μοιάζουν να είναι βυθισμένα σε ένα ποίημα του μεγάλου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου: «Το φανάρι του φωτός / μας καλωσορίζει / στην ξανθή παραλία».

Το ξενοδοχείο "Aeolis Tinos Suites" δεσπόζει στο εσωτερικό του νησιού με τη μεγάλη πισίνα του. Είναι μέρος για χαλάρωση με αρκετή πολυτέλεια. Αγαπημένο μου παιχνίδι να προσπαθώ να αναγνωρίσω κάθε νησί που φαινόταν στο πέλαγος: τη Μύκονο, τη Ρήνεια, τη Δήλο, την Ίο, τη Σύρο πιο μακριά ... Ή να θαυμάζω τα βουνά που ξεχωρίζουν στον ουρανό και να στοχάζομαι».

Lolita Chammah

** Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ELLE στις 04-01-2019

αφιέρωμα στην Τήνο απο το περιοδικό ELLE