15 Αυγούστου - Χρόνια Πολλά!

15 Αυγούστου - Χρόνια Πολλά!

Στις 15 Αυγούστου, η Ελλάδα γιορτάζει τη γιορτή της Παναγίας από το ένα άκρο στο άλλο. Η μέρα που βρίσκει όλους τους Έλληνες ενωμένους κοντά σε ένα παρεκκλήσι, σε ένα χαρούμενο πανηγύρι ή σε ένα προσκύνημα όπως το δικό μας εδώ στην Τήνο.

Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου, Έλληνες σε όλο τον κόσμο συρρέουν σε εκκλησίες και μοναστήρια για να τιμήσουν τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου - τη δεύτερη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή στην Ελλάδα μετά την Ανάσταση του Χριστού.

Η ετήσια γιορτή αποδίδει ένα επιπλέον νόημα στην Τήνο, όπου χιλιάδες πιστοί προσκυνητές, αγνοώντας την ζέστη και τη σωματική κούραση, ανεβαίνουν στα χέρια και τα γόνατα από το λιμάνι του νησιού για να φτάσουν σε ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία στην Ελλάδα.

Η πολύ σεβαστή εικόνα της εκκλησίας μας θεωρείται ότι είναι η πηγή πολλών θαυμάτων και είναι σχεδόν εντελώς καλυμμένη από ασήμι, χρυσό και κοσμήματα, που προέρχονται όλα από δωρεές πιστών.

Η γιορτή της Παναγίας προσελκύει χιλιάδες προσκυνητές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Η γιορτή διαρκεί δύο μέρες με λειτουργίες στην ένδοξη εκκλησία της Παναγίας της Μεγαλόχαρης και τη λιτανεία της θαυματουργής εικόνας, που συνοδεύεται από τις μπάντες της Τήνου. Η Παναγία της Τήνου θεωρείται προστάτης όλης της Ελλάδας.

Η Τήνος σήμερα είναι ένα νησί γεμάτο ζωή, χαρά και διασκέδαση. Ωστόσο, η Τήνος κατάφερε σκόπιμα να διατηρήσει μέχρι σήμερα τα έθιμα και τις παραδόσεις της.

Είμαστε πολύ περήφανοι για το νησί μας, την όμορφη Τήνο! ❤️

Διαβάστε περισσότερα: Η γιορτή της Παναγίας στις 15 Αυγούστου στην Τήνο