Η γοητεία της Τήνου - Luxsure.fr

Η γοητεία της Τήνου - Luxsure.fr

Βρισκόμαστε στις Κυκλάδες, σε ένα μοναδικό σύμπλεγμα νησιών, λουσμένων από τον ελληνικό ήλιο, με τα χαρακτηριστικά λευκά σπίτια και τις αμμώδεις παραλίες. Μεταξύ αυτών των νησιών, η Τήνος έχει μια ξεχωριστή θέση  και πολλά μυστικά να σου αποκαλύψει.

Είχαμε τη μοναδική ευχαρίστηση να βιώσουμε μια απίστευτη εμπειρία και να ανακαλύψουμε αυτό το νησί, μένοντας στο εκπληκτικής ομορφιάς Aeolis Tinos Suites. Ένα παραδεισένιο συγκρότημα που φωτίζεται από τον ήλιο, με εκπληκτική θέα σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος και τα γύρω νησιά. Ηρεμία και χαλάρωση είναι αυτά που κυριαρχούν εδώ.

Φωλιασμένο ανάμεσα σε ελαιώνες με υπεραιωνόβιες ελιές και αρωματικούς αμπελώνες, σε 30 στρέμματα γης, αναπτύσσεται ένα όμορφο συγκρότημα από βίλες 5 αστέρων, που κάθε μία της προσφέρει ανεμπόδιστη θέα όχι μόνο στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, αλλά και σε όλες τις Κυκλάδες.

Από την πισίνα Aeolis, μπορείτε να μαγευτείτε από τα υπόλοιπα 11 νησιά των Κυκλάδων: Μύκονος, Ρήνια, Δήλος, Ίος, Σύρος, Νάξος, Αμοργός, Πάρος, Αντίπαρος, Σίφνος, Ηρακλειά.

φωτογραφίες από το ξενοδοχείο aeolis tinos suites

Το νησί της Τήνου είναι ένα σπάνιο κόσμημα των Κυκλάδων. Ευλογημένο από τον θεό Αίολο, με την ευεργετική δράση των ανέμων, κυριαρχούν η γαλήνη, η φιλοξενία, η καλοδιατηρημένη παλιά γοητεία της Τήνου και τα γραφικά χωριά της. Η μυρωδιά της θάλασσας που αναμιγνύεται με άνθη πορτοκαλιού και το έντονο φως του ελληνικού ήλιου δίνουν σε αυτό το ιερό νησί μια ιδιαίτερη γεύση.

Θα γοητευτείτε επίσης όταν ανακαλύψετε τις παρθένες παραλίες, την αρχιτεκτονική αιώνων, το εξαιρετικά καλό φαγητό και την απίστευτη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου!

Στην Τήνο θα ανακαλύψετε μια πληθώρα φυσικών ομορφιών. Τα παραδοσιακά χωριά και οικισμοί της, 62 στον αριθμό, θα ξετυλίγονται μπροστά σας ένα ένα, όλα μοναδικής φυσικής και αρχιτεκτονικής ομορφιάς. Θα θαυμάσετε τις 1000 Ορθόδοξες και Καθολικές εκκλησίες του νησιού, με δεσπόζουσα θέση τον ναό της Μεγαλόχαρης. Κάθε οικογένεια και εκκλησιά, κάθε επισκέπτης και προσκύνημα, κάθε ναός και ιστορία. Η μαρμαρογλυπτική της Τήνου αποτελεί σημείο αναφοράς στην παγκόσμια γλυπτική. 

Το πλέξιμο καλαθιών και οι μοναδικής ομορφιάς περιστερώνες, αποτελούν κι αυτά αξιοσημείωτα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού! Η πλεονεκτική γεωγραφική της θέση, αφού βρίσκεται στην καρδιά των Κυκλάδων, αποτελεί το ιδανικό σημείο εκκίνησης για συναρπαστικές ημερήσιες κρουαζιέρες, για να εξερευνήσετε τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος.

φωτογραφίες απο την Τήνο

Οι αυθεντικοί και ανακαινισμένοι ξενώνες στο κτήμα Aeolis χτίστηκαν όλοι με τον ίδιο στόχο - για να μοιραστούν το υπέροχο όνειρο ενός κυκλαδίτικου ελληνικού καλοκαιριού. Χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο ντόπια υλικά όπως μάρμαρο και πέτρες της Τήνου. Οι βίλες του χαρακτηρίζονται από την αυθεντική ομορφιά των λιθόκτιστων τοίχων, των παλιών μαρμάρινων υπέρθυρων, τα χειροποίητα χωριάτικα καλάθια από το χωριό Βώλακα, τα μαρμάρινα τραπέζια και το μαρμάρινο ιερό λαξευμένο από τον διάσημο γλύπτη Ιωάννη Κυραρίνη που βρίσκεται στο εκκλησάκι της Παναγίας, το ένα από τα δύο εκκλησάκια μέσα στο κτήμα του AEOLIS.

Η Τήνος έχει μακρά και περήφανη παράδοση στον τομέα της γλυπτικής και της ζωγραφικής. Το νησί φιλοξένησε διάσημους γλύπτες όπως τον Γύζη, τον Λύτρα, τον Χαλεπά, τον Φιλιππότη και τον Σώχο. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Φειδίας, ο διάσημος γλύπτης των αρχαίων χρόνων, είχε διδάξει τα μυστικά της τέχνης του στους κατοίκους της Τήνου. Όπως και σε όλο το νησί, έτσι και στο κτήμα Aeolis, αναδεικνύονται τα μοναδικής ομορφιάς έργα τέχνης της Τήνου με μαρμάρινες βρύσες, αγάλματα, καμάρες, στολίδια εκκλησιών, περιστεριώνες και τα υπέρθυρα (φεγγίτες ή φωτοθυρίδες), που αποτελούν πολύ συχνό στοιχείο στα παραδοσιακά τηνιακά κτίσματα.

Κάποιες από τις πλέον εξαιρετικές καλλιτεχνίες που υπάρχουν στις Κυκλάδες είναι οι εκατοντάδες των άσπρων περιστερώνων διασκορπισμένων σε όλη την ύπαιθρο του νησιού, ο καθένας κτισμένος χειροποίητα με ένα μοναδικό και πολύπλοκο σχέδιο. Τρεις αυθεντικοί περιστερώνες Τηνιακού ύφους είναι κτισμένοι για να φιλοξενήσουν τα αγαπημένα πουλιά του νησιού και να προσθέσουν μία χωριάτικη χάρη στο κτήμα του Aeolis. Ένας από αυτούς τους περιστερώνες, διατηρώντας την ιδιαίτερη εξωτερική του όψη, έχει μεταποιηθεί σε ένα περίτεχνο πολυτελές κατάλυμα για δύο. Είναι ο μοναδικός αυθεντικός περιστερώνας, κατάλληλος για ερωτευμένα ''πιτσουνάκια'', σε όλο το νησί!

Το Aeolis Tinos Suites παρέχει μια αξέχαστη μοναδική εμπειρία για καθέναν από τους καλεσμένους στου κυκλαδίτικου στυλ βίλες του. Τα 500 ετών παλιά πετρόκτιστα σπιτάκια «κελιά», έχουν τόσο όμορφα μεταμορφωθεί σε σύγχρονα καταλύματα 5 αστέρων με μια ιδιωτική πολυτελή πισίνα το καθένα, για να δώσουν στους καλεσμένους τους μία ανυπέρβλητη Τηνιακή εμπειρία.

pool in hotel aeolis tinos suites


* Μετάφραση από το πρωτότυπο: Le charme de Tinos avec Aeolis Suites