Νυχτερινή ζωή

Νυχτερινή ζωή

T’ αστέρια στην Τήνο μην τα ψάχνεις μόνο στον ουρανό...

Η νυχτερινή ζωή στην Τήνο παίρνει μια εντελώς δική της μορφή, μια και σ’ αυτό το νησί, ένα σημαντικό μέρος των επισκεπτών έρχονται για το Ιερό προσκύνημα της Εικόνας της Παναγίας και για το μοναστήρι όπου ασκήτευσε η Αγία Πελαγία. Ο νυχτερινός ουρανός της Τήνου μαγνητίζει τις προσευχές όσων έχουν έρθει εκπληρώνοντας κάποιο τάμα.

Τη νυχτερινή ζωή στην Τήνο την γεύεσαι στις ταβέρνες που διαθέτουν περίφημες ντόπιες λιχουδιές: ποικιλία των ντόπιων τυριών (γραβιέρα Τήνου, κοπανιστή, βολάκια, μαλαθούνια), πιτσούνια κοκκινιστά στην κατσαρόλα, ψητά στο φούρνο ή τσιγαριστά με άσπρη σάλτσα, λούζα (το σούπερ αλλαντικό της Τήνου), φρουτάλια (ομελέτα) με αγκινάρες, σύγκλινο (παστό χοιρινό) ή λουκάνικο, κουνέλι στιφάδο και μεγάλη ποικιλία από εκπληκτικά νηστίσιμα: λιαστές ντομάτες τηγανιτές με κουρκούτι και τηγανιτά σαλιγκάρια. Για επιδόρπιο παστέλι ή κάποιο από τα πολλά ξεχωριστά γλυκάκια της Τήνου.

Τα περισσότερα μπαράκια βρίσκονται συγκεντρωμένα σ’ ένα στενάκι μέσα στη Χώρα. Λίγο πιο έξω, στον περιφερειακό, μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητο σ’ ένα υπαίθριο μπαράκι, που προσφέρει ωραία θέα.

Νυχτερινή ζωή στις Κυκλάδες, για πολλούς σημαίνει “Μύκονος”. Η βασική διαφορά είναι ότι στη Μύκονο πιάνεις τον οικοδεσπότη και του αραδιάζεις τα στέκια όπου “χάθηκες” χτες βράδυ. Στην Τήνο σου αποκαλύπτει ο οικοδεσπότης ΤΟ στέκι όπου αξίζει να βρεθείς απόψε. Η νύχτα στην Τήνο δεν είναι στα πολλά, όμως θα σου προσφέρει με ποιότητα ό,τι θέλεις να ζήσεις εσύ.

Για περισσότερες πληροφορίες, ρωτήστε τον οικοδεσπότη του Aeolis.