Δέσποινα Βανδή και Βαγγέλης Δρίσκας στην Τήνο

Δέσποινα Βανδή και Βαγγέλης Δρίσκας στην Τήνο

Αφιέρωμα στην Τήνο πραγματοποίησαν η Δέσποινα Βανδή και ο  Βαγγέλης Δρίσκας με  την εκπομπή «My Greece».  αγαπημένο νησί και τα ιδιαίτερα χωριά του.

Η εκπομπή ταξίδεψε από τον ονομαστό Πύργο, το χωριό του μαρμάρου και του θρυλικού Γιαννούλη Χαλεπά, ως τα ιδιαίτερα Υστέρνια, κι από το απόκοσμο τοπίο του χωριού Βώλαξ στην φιλόξενη και πανέμορφη Καρδιανή εκεί όπου συνυπάρχουν αρμονικά Ορθόδοξοι και Καθολικοί.

Από το αφιέρωμα στο νησί δεν θα μπορούσε να λείπει ο επιβλητικός ναός της Παναγίας της Τήνου, όπου η Δέσποινα συναντά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωρόθεο και μιλούν για τα θαύματα της Μεγαλόχαρης.

Η Βανδή και ο Δρίσκας στο Aeolis Tinos Suites

Το παραπάνω απόσπασμα από το βίντεο της εκπομπής μας μεταφέρει στο ξεχωριστό Aeolis Tinos Suites, όπου στην πισίνα μπροστά από το εστιατόριο Ζόγκα, ο Βαγγέλης Δρίσκας και η Δέσποινα Βανδή μαγειρεύουν μαζί με την λαογράφο Νικολέτα Δελατόλα Φωσκόλου.

H Νικολέτα Φωσκόλου ζει στην Τήνο και έχει καταγράψει συστηματικά όλες τις παραδοσιακές συνταγές του νησιού. Στην εκπομπή μας παρουσίασε ένα μικρό μέρος τους μόνο, όπως μουσακά με αγκινάρες, αγκινάρες τουρσί και τηγανητές μαρίδες σε γλυκόξινη σάλτσα με πετιμέζι.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με το οδοιπορικό στην Τήνο: