Τι αντιπροσωπεύει το σύμβολο του Aeolis;
Οι ρίζες της ελληνικής μυθολογίας καθώς και η Χριστιανική κληρονομιά του νησιού της Τήνου, ενέπνευσε το μοναδικό Κυκλαδίτικο σχέδιο του λογοτύπου για το ''Aeolis Tinos Suites''. Είναι τρία εικονικά σχέδια στοιχείων πλεγμένων μαζί: της Σπείρας του Ανέμου, του Ανεμολογίου και του Σταυρού.
Η ανεμοδαρμένη Τήνος ήταν η πατρίδα του αρχαίου Αιόλου, του θεού των ανέμων και στην πιο πρόσφατη εποχή θεωρείται το νησί της Παναγίας. Το μυθικό σύμβολο της σπείρας για τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας συνδυασμένη με την πυξίδα του ναυτικού για πλοήγηση και το Χριστιανικό σύμβολο του σταυρού για την ύστατη πράξη αγάπης, συνθέτουν το ξεχωριστό λογότυπο για τις Aeolis Tinos Suites.
Ο Άνεμος
Για τους αρχαίους Έλληνες, οι μύθοι και θεοί τους πιστεύονταν πως ήταν μία αξιόπιστη προφορική παράδοση πραγματικών ανθρώπων που μέσα από τα βάθη των αιώνων πέρασαν κάποια πολύτιμα ηθικά διδάγματα. Ο μύθος έχαιρε μεγάλης εκτίμησης όσο η ελληνική φιλοσοφία και η ιστορία. Αυτή είναι η πολιτιστική παράδοση που επηρέασε το σύμβολό μας του ανέμου και το όνομα Αιολίς (Aeolis).
Στην αρχαία ελληνική ιστορία ο άνεμος αντιπροσωπεύει την ψυχή. Ο Έλληνας φιλόσοφος Αναξιμένης φαντάζεται τον άνεμο… αέρα… να είναι η θεία πηγή όλων των πραγμάτων συμπεριλαμβανομένων της ανάσας της ζωής και της ψυχής που ελέγχει το σώμα (Οἷον ἡ ψυχὴ ἡ ἡμετέρα ἀὴρ οὖσα συγκρατεῖ ἡμᾶς).
Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Δίας, ο πατέρας όλων των θεών, διόρισε τον Αίολο (Aeolus στα λατινικά) να είναι ο Φύλακας των Ανέμων τους οποίους φύλαγε μέσα σε έναν δερμάτινο ασκό και μπορούσε να απελευθερώσει μόνο κατόπιν εντολής του ίδιου του Δία. Ο Αίολος ήταν ο γιος της Ελένης και ιδρυτής της Αιολικής φυλής. Οι Αιολείς ονόμασαν την πρώτη τους πόλη Αιολίδα όταν αποίκησαν την βορειοδυτική ακτή της Μικράς Ασίας πριν από 31 αιώνες κοντά στο τέλος του 12ου αιώνα π.Χ. Η πριγκίπισσα Αιολίδα πιστεύεται πως είναι η κόρη του ανέμου που καθαρίζει καρδιά, ψυχή και νου.
Οι καθαροί και απότομοι άνεμοι που φυσούν στην Τήνο λέγεται πως κρατούν ακόμα την αρχαία θεία χάρη. Ετσι εξηγείται γιατί η Τήνος θεωρείται το κόσμημα των Κυκλάδων μέσα στα όμορφα γαλάζια νερά του Αιγαίου Πελάγους.
Το σύμβολο της σπείρας
Οι Έλληνες φιλόσοφοι πίστευαν πως τα τέσσερα στοιχεία γη, άνεμος, φωτιά και νερό (γῆ, ἀήρ, πῦρ, ὕδωρ) έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στη δημιουργία του κόσμου. Και τα τέσσερα στοιχεία μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: τη Σπείρα.
Θα συναντήσετε τη Σπείρα παντού στο νησί της Τήνου σε μαρμάρινα ανάγλυφα, αγγεία, πέτρινα μωσαϊκά, αρχαία ερείπια και τέχνη. Η Σπείρα υπήρξε το σύμβολο της προόδου και της ανάπτυξης από τα αρχαία χρόνια. Περιγράφει με ευκρίνεια την επιδίωξη του Aeolis Tinos Suites να προσφέρει μία τέλεια εμπειρία διακοπών στον υψηλότερο βαθμό άνεσης και πολυτέλειας για κάθε επισκέπτη.
Το Ανεμούριο
Όπως από την αρχαία εποχή οι ναυτικοί χρησιμοποιούν το ανεμολόγιο για να πλοηγήσουν τα πλοία τους σε ασφαλή λιμάνια, έτσι και στην ελληνική παράδοση η πυξίδα κατευθύνει την αναζωογόνηση της ψυχής.
Διασκεδάζω (διασκεδάννυμι) σημαίνει «σκορπίζω» στους πέντε ανέμους − το είδος πρόσκαιρης διασκέδασης που προσφέρει ο μάταιος αέρας των αργόσχολων ανεμόμυλων. Σε αντίθεση, τα Aeolis Tinos Suites σαν τέσσερις σπείρες ανέμου που επεκτείνονται σε κάθε κατεύθυνση για να εκφράσουν τη δική μας εμπειρία διαμονής και το απεριόριστο εύρος της υπεροχής σαν κάτι πέρα του απλού προορισμού διασκέδασης.
Όμως η Τήνος δεν ήταν ποτέ για σκόρπισμα ψυχής (διασκέδαση), αλλά για την ανανέωση, την αναδημιουργία και την αναζωογόνηση της ψυχής. Το ίδιο στη δική σας περίπτωση είναι η διαμονή σας στα Aeolis Tinos Suites. Όσο θα μείνετε μαζί μας, αφήστε τη φρέσκια αύρα του Αιγαίου να καθαρίσει το μυαλό σας, να ελευθερώσει την ψυχή σας και να αφήσει την εσωτερική σας πυξίδα να σας κατευθύνει εκεί που φυσάει ο καλός σας προσωπικός άνεμος.
Κάθε καλοκαίρι και αρχές του γλυκού φθινοπώρου, ένας απαλός βορειοδυτικός αέρας δροσίζει τις Κυκλάδες προσφέροντας μια ανυπέρβλητη δροσιά. Είναι σαν ο μυθικός Αίολος να μας εξασφαλίζει ένα τέλειο Αιγαιοπελαγίτικο καλοκαίρι με το να βγάζει από τον ασκό του ένα σύστημα υψηλών πιέσεων από τα βόρεια της Ελλάδας κι ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων από την Μικρά Ασία (την αρχαία Αιολίδα)…
Ο σταυρός
Ο Σταυρός το παγκόσμιο σύμβολο της Χριστιανικής πίστεως. Είναι το σύμβολο για την ύψιστη πράξη αγάπης και θυσίας από τον Υιό του Θεού για την ανθρωπότητα. Ο Σταυρός τιμάται σαν το σύμβολο της νίκης και της προστασίας. Παντού στην Τήνο, ακόμα και στο κτήμα του Aeolis Tinos Suites, θα βρείτε πολλές Ορθόδοξες και Καθολικές εκκλησίες αφιερωμένες στην χριστιανική πίστη. Ακόμα και ο ανεμοδείκτης του Aeolis προτρέπει την ψυχή σου να κοιτάξει ψηλά μέσα από το σταυρό και να καθαρίσει μέσα της.
Δύο μόλις χιλιόμετρα απ’ το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, τριακόσια μέτρα πάνω απ’ τη θάλασσα του Αιγαίου, ο ανεμοδείκτης κάτω απ’ το Ανεμολόγιο (σήμα) του Aeolis δείχνει καθαρά την κατεύθυνση ενός κοσμοπολίτικου ύφους υψηλού επιπέδου.
Το πειραγμένο ελληνόπρεπο “e” της γραμματοσειράς ξαναθυμίζει την αρχική έννοια της ελληνικής λέξης “κόσμος”. Στην ελληνική το στολίδι. Το Aeolis Tinos Suites είναι το κόσμημα πολυτελούς διαμονής στο νησί της Τήνου. Το λογότυπο του ''Aeolis'' δηλώνει την κοσμοπολίτικη πρόθεσή μας να κάνουμε πιο όμορφη τη ζωή με ό,τι είμαστε, με ό,τι γινόμαστε και με ό,τι προσφέρουμε γύρω μας.